sanitarna voda, pitka voda

Inovacije

Upravljanje vodom

Ekonomična upotreba vodnih resursa

Voda je neophodna za ljude, životinje i biljke. Mnogi ne znaju da je ona ujedno i ograničeni resurs na našem planetu. Voda je naš najvažniji resurs i u nadolazećim će godinama sve više dolaziti u središte pozornosti. U budućnosti će profesionalno upravljanje vodom stoga biti ključno za preživljavanje na našem planetu. Uponor kontinuirano proširuje svoju stručnost u području pitke vode. Zajedno sa svojim partnerima razvijamo nove tehnologije u ovu svrhu. Nadziranje kvalitete vode i povezivanje Interneta Stvar s inteligentnim nadzorom i kontrola opskrbe pitkom vodom put su u sigurnu budućnost.

voda, pitka voda, higijena, ispravnost vode

Nadzor i smanjenje potrošnje vode

Uponor je inovativan na području razvoja proizvoda, ali i kad se radi o „Internetu Stvari“. Naš američki partner Belkin International jedan je od vodećih pružatelja usluga na području potrošačke elektronike, mrežne tehnologije i pametne kućne tehnologije. Zajednički pothvat „Phyn“ kombinira kompetencije obiju tvrtki. One razvijaju sustave za automatsko nadziranje opskrbe pitkom vodom u objektima. Cilj je spriječiti curenja i maksimalno smanjiti potrošnju vode. Tako nastaje jedinstvena dodana vrijednost, od koje potrošači na kraju profitiraju koliko i sama djelatnost.
Uponor zajedničkim pothvatom znatno proširuje svoja postojeća područja primjene. Tvrtka ujedno i povećava svoju kompetentnost u opskrbi pitkom vodom i higijeni. Internet Stvari po prvi se put povezuje s inteligentnim nadzorom i kontrolom opskrbe pitkom vodom. To je važan korak na području pametnih kućnih tehnologija.

Sustav ranog upozoravanja na curenja

Komunalne tvrtke mogle bi izbjeći rasipanje i gubitak vode tijekom transporta te tako sačuvati resurse i novac. Rano upozoravanje na curenje ili pucanje cijevi, smanjuje štetu, čime se, na primjer, snižavaju premije osiguranja. Stručnjaci za planiranje mogli bi pri planiranju dimenzija sustava pitke vode pristupiti digitalnim podacima iz sustava koji su već ugrađeni. Tvrtke specijalizirane za grijanje, hlađenje i ventilaciju mogle bi svojim klijentima ponuditi dodatne usluge nadzora:

Više informacija o Phyn sustavu
voda, pitka voda, zdravlje

Analizira kvalitete vode u nekoliko sekundi