Website pravila o zaštiti privatnosti

Zaštita privatnosti i privatnih podataka

Uponor je posvećen zaštiti vaše privatnosti i osobnih podataka. Održavamo visoku razinu zaštite i vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s primjenjivim zakonodavstvom i načelima privatnosti. Ova pravila o privatnosti pružaju informacije o tome kako obrađujemo osobne podatke. “Osobni podaci” podrazumijevaju informacije o identificiranoj fizičkoj osobi ili osobi koju je moguće identificirati. Pravila se primjenjuju na obradu osobnih podataka kada Uponor upravlja podacima takvih podataka.

Ova web stranica, naši proizvodi ili usluge sadrže poveznice na web stranice i usluge drugih tvrtki koja imaju svoja pravila o privatnosti i/ili usluge trećih strana instalirane na vašim uređajima mogu dopustiti pristup informacijama na vašem uređaju. Preporučujemo da pažljivo pročitate pravila o privatnosti trećih strana. Uponor nije odgovoran za pravila o privatnosti ili sadržaje takvih trećih strana.

Web stranica koristi se uslugama analitike weba koje pruža Google, Inc. Da biste pročitali izjavu o uslugama analitike weba koje pruža Google, kliknite ovdje. Korištenjem ove web stranice pristajete da Google obrađuje podatke o vama na način i u svrhe navedene u ovoj izjavi.

Korištenjem ove web stranice i/ili slanjem osobnih podataka Uponoru potvrđujete da razumijete i da se slažete s tim da vaši osobni podaci mogu biti obrađeni na način objašnjen u ovim pravilima. Ako ne prihvaćate ova pravila, savjetujemo vam da se ne koristite ovim web-mjestom i ne šaljete osobne podatke Uponoru.

Vrste prikupljanih podataka

Uponor će pohraniti samo osobne podatke potrebne za ispunjavanje pravnih i zakonskih zahtjeva ili da bi vam pružio bolje usluge. Možda ćemo morati zatražiti vaše osobne podatke da bismo unaprijedili svoje usluge. Ako Uponoru dajete ili ste mu dali osobne podatke, Uponor se njima može koristiti da vam pruži usluge ili odgovori na vaše zahtjeve. Pružanjem informacija Uponoru putem ove web stranice potvrđujete i prihvaćate prikupljanje, upotrebu i otkrivanje osobnih podataka vrste i u svrhe opisane u ovim pravilima o privatnosti. U nastavku ćete naći nekoliko primjera podataka koje Uponor prikuplja. 
Osobni podaci obično se prikupljaju kada se prijavite za naše proizvode i usluge, kada se njima koristite ili na drugi način uđete u interakciju s Uponorom. Osobni podaci mogu uključivati npr. vašu IP adresu, vremena pristupa, web stranicu s koje ste došli, veze kojima se služite, stranice koje posjećujete, sadržaj koji gledate i druge slične informacije koje nam šalje vaš preglednik.

Zatim vas možemo zatražiti da nam pošaljete i druge informacije, recimo svoje ime, adresu e-pošte, kućnu adresu, korisničko ime, lozinke, pristanak, povratne informacije, dob, spol i slično. Želimo naglasiti da određene informacije koje inače ne otkrivaju identitet, mogu ipak otkriti vaš identitet nakon što nam date osobne podatke. Nadalje, vašu osobnu identifikaciju možemo dobiti i iz javno dostupnih izvora.

Svrhe upotrebe

Uponor može prikupljati osobne podatke za sljedeće svrhe, od kojih se jedna ili više mogu primjenjivati istodobno.

a. Razvoj proizvoda i usluga 
Uponor se može koristiti vašim osobnim podacima za razvoj svojih proizvoda i usluga. Međutim, za tu svrhu uglavnom se služimo prikupljenim i statističkim podacima.

b. Komunikacija 
Uponor se može koristiti vašim osobnim podacima za komunikaciju s vama, npr. slanje obavijesti u vezi s proizvodima ili uslugama, ili da bi vam se obratila korisnička služba.

c. Marketing 
Uponor se može koristiti vašim osobnim podacima npr. za izravni marketing ili istraživanja, kao što je ispitivanje tržišta.

d. Pružanje proizvoda i usluga 
Uponor se može koristiti osobnim podacima koji su možda neophodni za ispunjavanje ugovora između vas i Uponora, da bi se osigurala funkcionalnost i sigurnost Uponorovih proizvoda i usluga te kako bismo vas identificirali. Vašim se osobnim podacima možemo koristiti i da bismo spriječili i istražili moguće zloupotrebe.

Otkrivanje osobnih podataka

Vaše osobne podatke otkrivamo isključivo u skladu s dolje navedenim.

Pristanak: Uponor može otkriti vaše osobne podatke uz vaš pristanak.

Ovlaštene treće strane i Uponorove tvrtke: Uponor može otkriti vaše osobne podatke drugim tvrtkama koje pripadaju grupaciji Uponor kao i ovlaštenim trećim stranama koje u ime Uponora obrađuju osobne podatke za svrhe navedene u ovim pravilima. Možemo raditi na marketingu i drugoj komunikaciji zajedno sa svojim partnerima. U tom smislu možemo kombinirati informacije koje smo prikupili o vama s informacijama koje su naši partneri prikupili o vama kako bismo izbjegli nepotrebnu komunikaciju i svoju poruku prilagodili vama.

Otkrivanje osobnih podataka na međunarodnoj razini: vaše osobne podatke možemo prenijeti izvan zemlje u kojoj se koristite našim uslugama, te izvan zemalja Europskog ekonomskog područja (EEA). Te zemlje mogu imati drugačija pravila o zaštiti podataka. Dakako, to ćemo učiniti samo ako postoji pravna osnova za takav prijenos te ako su vaši osobni podaci zaštićeni na odgovarajući način, u skladu s primjenjivim zakonima.

Spajanja i akvizicije: u slučaju da prodamo, kupimo ili tvrtku reorganiziramo na neki drugi način, to može uključivati otkrivanje osobnih podataka, recimo, potencijalnim i stvarnim kupcima i njihovim savjetnicima.

Obavezno otkrivanje: osim prije navedenog, možemo biti u obavezi otkriti osobne podatke ovlaštenim tijelima ili drugim trećim stranama. Možemo otkriti i na drugi način obraditi vaše osobne podatke, u skladu s primjenjivim zakonodavstvom, kako bismo obranili naše legitimne interese.

Upotreba kolačića

Kolačić je mala količina podataka koju web stranica šalje na vaše računalo i koja se pohranjuje u web-pregledniku dok pregledavate web-mjesto. Kada ponovno dođete na istu ove web stranicu, ove web stranica može preuzeti podatke spremljene u kolačiću kako bi dobilo podatke o vašim prethodnim aktivnostima. Da biste pročitali više o tim tehnologijama i kako rade, pogledajte, na primjer http://www.allaboutcookies.org.

S vremena na vrijeme može doći do spremanja datoteke "kolačića" na vaše računalo kako bi se unaprijedila učinkovitost web-mjesta i/ili naših usluga vama. Većina preglednika postavljena je da prihvaćaju kolačiće. Postavke možete promijeniti tako da se kolačići odbijaju ili da budete obaviješteni kada se šalju.

Pravila donose više detalja o tome kako se Uponor koristi kolačićima i sličnim datotekama i tehnologijama na svojim web stranicama. Ako posjetite naše web stranice, a preglednik vam je postavljen da prihvaća kolačiće, to smatramo izričitim pristankom za upotrebu kolačića.

Svrhe upotrebe

Upotreba pojedinih kolačića neophodna je za izvođenje osnovnih funkcija naše web stranice. Ti su kolačići neophodni za rad naših web stranica i potrebni su kako bismo vam pružili ugodan doživljaj prilikom posjeta.

Uponor se može koristiti kolačićima kako bi vam pružio bolje usluge i proizvode. Ti se kolačići koriste za unaprjeđenje web stranice, personalizaciju i oglašavanje. S vašeg stajališta to znači da web stranica može zapamtiti, recimo, vaš odabir jezika i zemlje. Provodimo i analitičko profiliranje da bismo otkrili što je popularno među korisnicima. Razmatramo gdje se pristupa sadržaju naših web stranica kako bismo web stranice uredili za najbolji korisnički doživljaj. Brojimo i klikove na dodatke za “Sviđa mi se” i “Tweet” te koji se sadržaj s naših web stranica dijeli ili referencira. Kolačići mogu sadržaj naših web stranica učinit osobnijim, na primjer, prikazujući vam ciljane banere i preporuke. Razmatramo i kakve se reference koriste za dolazak do naših web stranica kako bismo ocijenili učinkovitost svojih kampanja i promocija. Kolačićima se koristimo za posluživanje Uponorovih oglasa na Uponoru kao i odabranim web stranica trećih strana.

Dužina pohranjenih podataka ovisi o vrsti upotrijebljenog kolačića. Sesijski kolačići istječu kada se preglednik zatvori, dok trajni kolačići obično traju od dva mjeseca do nekoliko godina.

Vaša prava

Imate specifična prava u pogledu obrade vaših osobnih podataka, koje Uponor zdušno poštuje. Vaša prava uključuju sljedeće:

- pravo da znate kojim vašim osobnim podacima Uponor raspolaže 
- pravo da nepotpune, nepotrebne, netočne ili zastarjele osobne podatke ažurirate ili izbrišete 
- pravo da se odjavite s popisa za primanje marketinških poruka 
- pravo da zatražite da se prekine obrada vaših osobnih podataka za potrebe izravnog marketinga ili ispitivanja tržišta.

Imajte na umu da primjenjivo zakonodavstvo može sadržavati ograničenja i druge odredbe u vezi s vašim pravima.

Gore navedena prava možete iskoristiti tako da se obratite Uponoru na international@uponor.com. Imajte na umu da iskorištavanje prije navedenih prava u određenim situacijama može značiti da vam više nećemo moći pružati traženu usluge ili usluge.

Promjene pravila

Imajte na umu da Uponor ova pravila može povremeno promijeniti. Međutim, u slučaju konkretnih promjena u materijalu Uponor će objaviti obavijest o takvim promjenama na početku ovih pravila te na početnoj stranici ovog web-mjesta. Preporučujemo da povremeno posjetite pravila da biste saznali o takvim promjenama.

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite putem korisničke službe ili pismenim putem na: 
international@uponor.com