višeslojne kompozitne cijevi

Vodovodne instalacije: Dostava pitke vode

Novi standard kvalitete za kompozitne cijevi

Uni Pipe PLUS - Jedan korak naprijed

Uponor je razvio prvu višeslojnu kompozitnu cijev, koristeći SACP tehnologiju, od ekstrudiranog aluminija bez zavarenog spoja ili preklopa. Ova kompozitna cijev postavlja nove standarde u pogledu izvedbe i funkcionalnosti. Podržava vaše građevinske projekte brzom i učinkovitom instalacijom. Bez obzira koristite li Uni Pipe PLUS za ugradnju na zid ili u zid, za isporuku pitke vode ili za radijatorske priključke, uvijek imamo odgovarajuće rješenje za vas.

Imajte povjerenja u Uponor iskustvo od preko 25 godina s više od milijardu metara proizvedenih kompozitnih cijevi.

Višeslojne kompozitne cijevi, MLCP (Multilayer composite pipes)

Naše višeslojne kompozitne cijevi (MLCP) sadrže pet slojeva i ujedinjuju prednosti metalnih i plastičnih cijevi istodobno eliminirajući nedostatke oba materijala. Tako dobivamo prednosti proizvoda s najboljim karakteristikama. Aluminijska jezgra sprječava prodor kisika, smanjuje ekspanziju topline i daje stabilnost oblika za jednostavnu i sigurnu ugradnju. Za priključak pitke vode Uponor MLCP sustav savršeno je rješenje za gotovo sve vrste zahtjeva. Kompletan asortiman proizvoda omogućava cijelu instalaciju od poda do slavine/radijatora, na jednostavan i ekonomičan način.

Svi slojevi su trajno vezani međusobno ljepljivim slojevima. Posebna tehnika zavarivanja osigurava visoku pouzdanost. Rezultat je cijev koja je potpuno otporna na difuzija kisika, koroziju i ekspanziju topline slično metalnim cijevima te time ispunjava sve higijenske sigurnosne zahtjeve potrebne za sigurno postavljanje pitke/sanitane vode. Odličnu dugoročnu učinkovitost potvrđuje certifikati raznih tijela širom Europe.
MLCP cijevi postavljaju nove standarde u pogledu izvedbe i funkcionalnosti. Podrška su vašim građevinskim projektima, brzom i učinkovitom vodovodnom instalacijom. Bez obzira koristite li MLCP za ugradnju na zid ili u zid, za isporuku vode za piće ili za radijatorske priključke, mi uvijek imamo odgovarajuće rješenje za vas.

Također, Uponor nudi i Modularni Riser sustav, sustav za usponske vodove. Upoznajte učinkovit način ugradnje profila velikih promjera!

Modularni Riser sistem

Učinkovit način ugradnje

Inovativni modularni Uponor Riser sustav (dostupan za MLC i PE-Xa) skraćuje vrijeme planiranja i ugradnje zbog manjeg broja dijelova koji se koriste tijekom cijelog procesa. Povezivanje cijevi također je brže i jednostavnije. 

Modularni Uponor Riser sustav i širok izbor pripadajućih fitinga ubrzano postaju preferirano rješenje na mnogim svjetskim projektima. Ovaj jedinstveni sustav koristi samo 40 dijelova uz mogućnost ostvarivanja 300 kombinacija do 110 mm, a uključuje i prepoznatljivi mehanizam koji uklanja potrebu za korištenjem dodatnih alata. Više o ugradnji velikih profila pročitajte na Riser modularni sustav.

Riser fittings

RTM spojni elementi

RTM koljena dostupna su u promjerima od 16 do 32 mm i označena su bojom za olakšani odabir veličine. Ovo štedi vrijeme i uklanja mogućnost za grešku. Konačni rezultat je siguran i profesionalan. Svaki RTM spoj ostvaruje se na brz i jednostavan način. Samo umetnite MLC, Uni PLUS ili PEX cijev u fiting nakon čega ćete čuti prepoznatljiv zvuk. Ovo znači kako je ostvaren siguran spoj. Dobit ćete i vizualnu potvrdu zahvaljujući prozoru od 360º čime se uklanja svaka briga.

RTM memorija tenzije prstena uklanja potrebu za lemljenjem i korištenjem alata. Čelična opruga prstena preuzima uloga alata i primjenjuje ujednačeni pritisak na cijev. Zbog efekta memorije pritisak se održava, a temperaturne promjene se ujednačavaju kako biste dobili trajno nepropusno i sigurno koljeno.

Revolucionaran RTM™ fiting. Bez curenja. Bez alata. Bez premca.

Riser fittings

S-Press metalni i kompozitni fitinzi

S press metal fittings
S press composite fittings

S-Press metalni fitinzi

Prednosti

- Bez kalibriranja, bez bušenja

- Kod boje

- Pritisak za identifikaciju

S-Press kompozitni fitinzi

Prednosti:

- Proizvedeni od  PPSU

- Bez olova

- Lagani